Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Simpson'da Ne Yapılır?

Simpson.com.tr ücretsiz üyelik alınarak konu açılabilen ve cevap yazılabilen genel forumdur. Zaman kaybetmeden, sizlerde bize katılın!

Daha Fazlası

Kahramanmaraş Depremleri!

Kahramanmaraş merkezli, 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki 2 deprem ile Türkiye sarsıldı. Çokça yıkıma sebep olan deprem sebebiyle tüm halkımıza başsağlığı dileriz.

Daha Fazlası

Yaraları Birlikte Saralım!

AFAD, Kızılay ve Ahbap'a bağışta bulunabilirsiniz. (Türkiye Tek Yürek kampanyasında AFAD ve Kızılay'a 115milyar TL üzerinde bağış toplanmıştır.)

Daha Fazlası

Musevilerin 10 Emirini Biliyor Musunuz?

Krusty the Clown

Admin
Yönetici
Katılım
18 Şub 2023
Mesajlar
1,537
İbranice kökenli olan ve Musevilerin kutsal kitabı olan Tevrat'ta bulunan 10 emir, Tanrı'nın Musa'ya verdiği ve insanların ahlaki davranışlarını düzenleyen emirlerdir. Hristiyanlık ve İslam gibi diğer semavi dinlerde de bu emirler önemli bir role sahiptir. İşte 10 emir:

  1. Yalnızca bir Tanrı'ya ibadet etmek: "Ben, Tanrın Rab'bi, seni Mısır ülkesinden, kölelikten çıkaran Tanrın’ım. Tanrın dışında başka ilahların olmayacak." (Çıkış 20:2-3)
  2. Putperestlik yapmamak: "Tanrı'nın önünde hiçbir put yapmayacaksın." (Çıkış 20:4-6)
  3. Tanrı'nın adını boş yere kullanmamak: "Tanrın Rab'bin adını boş yere anmayacaksın." (Çıkış 20:7)
  4. Günah işlememek: "Yedi gün çalışacak, altı gün yapacağın bütün işlerini yapacaksın. Ama yedinci gün Tanrın Rab'bin günüdür." (Çıkış 20:8-11)
  5. Anne ve babaya saygı göstermek: "Babana ve anana saygı göstereceksin." (Çıkış 20:12)
  6. Öldürmemek: "Öldürmeyeceksin." (Çıkış 20:13)
  7. Zina yapmamak: "Zina etmeyeceksin." (Çıkış 20:14)
  8. Çalmamak: "Çalmayacaksın." (Çıkış 20:15)
  9. Yalan söylememek: "Yalan yere tanıklık etmeyeceksin." (Çıkış 20:16)
  10. Komşunun malına göz dikmemek: "Komşunun evine arzusunu duymayacaksın." (Çıkış 20:17)
Bu emirler, insanların Tanrı'ya ve birbirlerine karşı sorumluluklarını düzenler ve toplum içindeki düzenin korunmasına yardımcı olur. Hristiyanlık ve İslam'da da bu emirler etik değerlerin temelini oluşturur.